SOSYAL MEDYA YÖNETİMİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Her marka kendisinin olduğu kadar Office 701’in de bir temsilcisidir...
GENEL, TEKNOLOJİ, SOSYAL MEDYA
16.05.2018
1745 Görüntülenme

SOSYAL MEDYA YÖNETİMİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Sosyal Medya Yönetimi; sosyal medya sayfalarının nasıl kullanılması gerektiğini, hedef kitlenize hangi adımlarla ulaşmanızı, bu yolları takip ederken hangi adımlara dikkat edilmesinin yönetilmesine verilen addır. Birçok işlevi olduğu gibi aynı zamanda güçlü bir yapıya sahip olan Sosyal Medya, günümüzde gündemin oluşmasında başrol oynamaktadır. Bu nedenle büyük markalar sosyal medya platformlarına her geçen gün daha fazla önem vermektedir. Peki "Sosyal Medya Yönetimi" nasıl yapılır? Hangi yollar izlenir? Gelin bu soruların cevaplarını birlikte görelim.

Sosyal Medya Yönetimi yapılırken izlenmesi gereken birçok adım vardır. Bunlardan en önemlileri;

Hedef Kitlesi: Ulaşmak istediğiniz kitleye hitap etmek için bu adımı dikkatle yerine getirmelisiniz. Hedefinizde olan kitlenin yaş aralığı, cinsiyeti ve ilgi alanları gibi ayırt edici özellikleri göz önünde bulundurarak hedef kitlenizi oluşturmalısınız.

Rakiplerin Analizi: Rakibinizin analizini yapmak, rekabette geri kalmamanız için önemli bir etkendir. Diğer firmaların güncel paylaşımlarını takip ederek sosyal medyayı onlardan daha aktif bir şekilde kullanmanız sizi daha üst konumlara taşıyacaktır. 

İçerik Yönetimi: Yaratıcı ve özgün içerikler sayesinde arama motorlarında üst sıralara çıkabilirsiniz. Bunu gerçekleştirmek için paylaşımlarınızın amacınıza uygun ve anlaşılır olmasına dikkat etmenizde fayda var. Hedef kitlenizin ilgisini çekebilecek potansiyelde olan paylaşımlar etkileşimlerinizi daha da arttıracaktır.

Raporlama: Paylaşımlarınızın etkileşim sayılarının rapolanması sayesinde hangi gönderilerin amacınıza uygun şekilde sonuçlandığını rahatlıkla görebilirsiniz. Aylık döngü ile hazırlanan bu raporlar grafik haline getirilip daha verimli bir çıkarım yapmanız sağlanır.

 

YORUM YAZ