YENİ BİR MARKA OLUŞTURMA SÜRECİ 

Her marka kendisinin olduğu kadar Office 701’in de bir temsilcisidir...
GENEL, TEKNOLOJİ, YAZILIM
30.05.2018
4204 Görüntülenme

YENİ BİR MARKA OLUŞTURMA SÜRECİ 

1- MARKA İSMİ VE TELİFİ

Kurumu sektöründe en iyi temsil edecek, akılda kalıcı, kolay algılanır, kulağa, göze, dile hitap edebilen pozitif, güçlü harflerden oluşan marka isim çalışması yapılmalıdır. Bu çalışmada dikkat edilmesi gereken bir diğer konu; eğer kurum yurtdışına da hizmet verecekse seçilen isim iş yapacağı ülkenin kullandığı dilde olumsuz bir anlam içermemesidir. Ayrıca isim çalışmaları, domain çalışmaları ile eş zamanlı yapılmalı ve tercih edilen isimlerin telif hakkı olup olmadığı muhakkak kontrol edilmeli. Beğenilen ismin domain'i hemen alınmalıdır.
 
2- MARKA LOGOSU

Markayı doğru yansıtacak isim seçildikten sonra, hemen logo çalışmalarına başlanmalıdır. Logo çalışması son derece önemli olup, kimliğinizde sizi temsil edecek isim soyisim ve fotoğraf gibi olduğunu unutmamak, gerekli hassasiyeti göstermek gerekir. Olabildiğince sade, anlaşılır, göze hitap eden, estetik, güçlü ve akılda kalıcı çizgilerden oluşmalıdır. Logoda belirlenecek renkler de yine aynı şekilde kurumu bundan sonra temsil edecek renkler olacağı için bu konuda da aynı hassasiyetle yaklaşıp, sektörde öne çıkacak renkleri bulmak gerekir. Not: Unutmamak gerekir ki en güzel ve en akılda kalıcı logolar, en sade olanlarıdır. Bir logoya bütün unvanları sıralamak algıyı bozacaktır. 
 
3- KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMALARI

Seçilen ve tescillenen logo üzerinden kurumsal dil bütünlüğü oluşturmak adına, kuruma ait tüm ekipmanlar düzenlenmelidir. 
Tüm yazışmalarda kullanılmak üzere seçilen kurumsal font da dahil olmak üzere, kurumu temsil edecek Kartvizit, Fatura, Antetli Kâğıt, Diplomat Zarf, 
Dosya, Defter, Ajanda, Anahtarlık, Kalem, Şapka, Tişört vb. gibi kurumun ihtiyacı olan tüm ekipmanlar aynı dili konuşmalı ve bütünlüğü yansıtmalıdır.

4- KURUMSAL WEB YAZILIMI VE TASARIMI

Bulunduğumuz çağ gereği kesinlikle kurumsal bir WEB sayfası oluşturulmalıdır. Dünyaya açılan kapı ve başarılı bir vitrin artık, algılanır, kolay, hızlı ve doğru bir Web Yazılımıdır. Aynı bütünlük ve konsept tasarım burada da özenle yansıtılmalıdır. 
 
5- SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ

Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Google Plus gibi ağlar artık aktif olarak her kesimden, herkesin kullandığı Sosyal Medya ağlarıdır. 
Bu alanlar markayı dolaylı, dolaysız öne çıkarmak için hızlı bir şekilde sonuç alınabilecek en güncel ve en ekonomik platformlardır.  
Sosyal Medya yönetimi doğru bir şekilde yapılırsa istenilen kitleye daha hızlı ulaşılır, kurumun bilinmesi ve kuruma güvenilmesi sağlanır.
 
6- İNTERNET REKLAM YÖNETİMİ

Dönem dönem internete reklam bütçesi ayırıp öne çıkmanın da kayda değer yararı olacaktır. 
Bu arama motorunda ön sıralara çıkmanızı ve daha hızlı ulaşılmanızı sağlayacaktır.
 
7- KATALOG & BROŞÜR GİBİ TANITIM ARAÇLARI

Kurumsal ya da Proje bazlı olsun doğru temsil eden kataloglar ve broşürler hazırlamak ve yüz yüze görüşmelerde bu çalışmalardan faydalanmak gerekir. 
İnsanların elinde basılı bir çalışmanın bulunması, sizi unutturmayacak ve güven duygularını artıracaktır.
 
8- ŞEHİR İÇİ VE OTOYOLLARDA BILBOARD, REKLAM VE YOL PANOLARI

Olabildiğince akılda kalmak ve görünmek için bu alanlarda düzenli olarak reklam vermek gerekmektedir. 

 

 
Yukarıda bahsettiğimiz tüm bu çalışmalar bir markanın doğuşu ve yükselişiyle ilgili süreçte sizin anahtar şablonunuzdur. Eğer bu süreç şablonu, profesyonel ellerde doğru bir stratejiyle yürütülürse adınızı duyurmanız, güven kazanmanız ve tabi ki her yıl katlanan satışlarınızın olması kaçınılmazdır.


Office701 olarak tüm bu süreçleri sizin için yönetiyor, uzman kadromuzla sizin için en iyi stratejiyi seçiyoruz. Sürecin her adımında sizleri de bilgilendirerek, olası önlem alınası durumlarda da önceden sizleri uyararak erken tedbirle yine olası zarar durumlarınızı da ortadan kaldırmanızda yardımcı oluyoruz. Tüm bunların yanı sıra yapılan işlerin başında, dijital platform bütçenizi en doğru şekilde kullanmanızda yardımcı oluyoruz, hatta çoğu zaman sizin adınıza bu bütçeyi doğru planlamayla biz kullanıyoruz...

YORUM YAZ