AMAZON ALEXA'DAN GÜNLÜK YAŞAMIMIZI KOLAYLAŞTIRACAK YENİLİKLER!

Her marka kendisinin olduğu kadar Office 701’in de bir temsilcisidir...
GENEL, TEKNOLOJİ, YAZILIM, EĞLENCE
23.05.2018
1501 Görüntülenme

AMAZON ALEXA'DAN GÜNLÜK YAŞAMIMIZI KOLAYLAŞTIRACAK YENİLİKLER!

E-Ticaretin önde gelen şirketi Amazon'un satışa sunduğu sesle kontrol edilebilen hoparlörü Alexa, günlük yaşamda bir çok kolaylık sağlamaya devam ediyor. İlk piyasaya sunulduğunda Apple'ın Siri'sine benzetilen Alexa; sorulan sorulara cevap verme, müzik çalabilme ve Amazon'dan sipariş verme özelliklerini içinde barındırıyor. Bunun yanı sıra eğer Amazon Prime'a üye iseniz, Prime Music'te bulunan binlerce şarkıyı dinleme özelliğine sahip olabilirsiniz.

 

Son gelişmelere göre, Amazon Alexa'nın takviminizle daha uyumlu çalışması için bir takım yeni özellikler kazandığı dikkatleri çekiyor. Bu yeni gelişme ile kullanıcılar arasında olan randevular, karşınızdaki insanın müsait olduğu zamanlarına bağlı bir şekilde ayarlanabiliyor. Müsait olduğunuz zamanları herkese açık bir şekilde paylaştığınız taktirde Alexa, seçtiğiniz günde randevu saati hakkında size önerilerde bulunabiliyor. Gündelik yaşamda olan saat uyuşmazlığı sorununu en aza indirgemeye yardımcı olan bu özellik sayesinde insanlar buluşma zamanlarını nokta atışı yapma şansı yakalayabilir. Bu gelişme ile iki taraftan biri görüşmeyi iptal ettiği taktirde Alexa size bunun haberini verip, randevu programınızdan kaldırıyor. 

 

Amazon'un açıkladığı bu özellikler Amerika'da kullanıcılara açık hale getirildi. Yakın zamanda diğer ülkelerde de geçerli olması bekleniyor. Bunun yanı sıra Alexa'nın hayatımızı daha kolay hale getirmesi için her gün yeni özellikler deneniyor fakat aralarından sadece bazıları hedeflenen yerlere gelmeyi başarıyor. Yine de Alexa gibi sesli asistanların ileride hayatımızda daha fazla yer kaplayacağı düşüncesi her geçen gün daha gerçekçi bir hal aldığı su götürmez bir gerçek.

YORUM YAZ